Aangeboden door Visit Britain en P&O Ferries
Wat is dit? ?

"Aangeboden door" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van de Persgroep. De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.

Ontdek nu

het Betoverende Lake District

 

Cumbria Tourism


Wist je dat je morgen al in de great outdoors van het Engelse Lake District kunt zijn als je vanavond met de ferry vertrekt ? Stap in de auto en rijd aan boord van P&O Ferries, waar jouw Britse avontuur begint. Je komt uitgerust aan en voordat je het weet wandel je door de heuvels van dit mooie natuurgebied. Of maak een roadtrip over romantische kronkelweggetjes en stop onderweg voor lunch in een gezellige pub.  

LAKE DISTRICT

Het Lake District ligt in het graafschap Cumbria, in het noorden van Engeland. Elk seizoen heeft hier zijn charme: de winter is een supergezellige tijd, waarin je wandelingen maakt met opwarmpauzes in historische pubs en de charmante dorpjes kunt ontdekken. ’s Avonds kruip je lekker met een boek bij de open haard in een Engelse cottage of hotel. In de lente worden de dagen langer en de heuvels groener. Dan kun je langere wandelingen maken, buiten picknicken of een roeiboot huren en een romantisch tochtje maken over een van de vele meren waarnaar het gebied is vernoemd.  

Honister passMAAK EEN ROADTRIP

Eén van de mooiste en hoogste autoroutes van Cumbria is de Honister Pass tussen Buttermere en Borrowdale Valley. Vanaf de smalle weg heb je de prachtigste uitzichten, gelukkig zijn er af en toe plekken om de auto even aan de kant te zetten en ervan te genieten. 

Maak een roadtrip of trek de wandelschoenen aan 

Honister Pass

Scafell PikeBEKLIM (OF BEKIJK) DE HOOGSTE TOPPEN VAN ENGELAND

Scafell Pike is met 978 meter de hoogste berg van Engeland. Ervaren wandelaars kunnen ‘m beklimmen (check altijd goed de omstandigheden ter plaatse), maar de omgeving heeft meer mooie toppen en die zijn vanaf de ‘begane grond’ ook erg indrukwekkend.

Cumbria Tourism

Lodore FallsSpectaculaire watervallen

De beste tijd van het jaar om de watervallen van Lodore Falls op z’n spectaculairst te zien is de herfst, winter en het begin van de lente.

"Prachtige vergezichten en charmante dorpjes wisselen elkaar af"  

Lodore Falls

The Pennine Way
Ontdek de mooiste plekken te voet

Trek net als de Engelsen de wandelschoenen aan en ontdek de mooiste plekken van Cumbria te voet. Zo is er een mooie route rond het idyllische Grasmere Lake, waarbij je door het schilderachtige dorp Grasmere komt. Heb je de smaak te pakken, dan kun je ook kiezen voor een langeafstandsroute, zoals The Pennine Way, die onder meer door Cumbria en Yorkshire gaat. Kijk voor meer routes en tips op www.discoverenglandswalkingtrails.com

The Pennine Way

Peter RabbitDe magische wereld van Peter Rabbit

Wie kent ze niet: de tekeningen van Peter Rabbit, oftewel Pieter Konijn. De inspiratie voor haar verhalen deed Beatrix Potter op in het Lake District, waar ze zo verliefd op werd dat ze er met de opbrengsten van haar eerste boeken in 1905 een cottage kocht in Hill Top (een deel van het jaar open voor publiek). Het hele jaar open is ‘The World of Beatrix Potter’ in Bowness-on-Windermere, waar de beroemde boeken tot leven komen. 

Peter Rabbit

Grasmere GingerbreadProef gingerbread cookies in Grasmere

Mensen staan ervoor in de rij: de koekjes van The Grasmere Gingerbread Shop. Ze worden al sinds 1854 volgens min of meer hetzelfde recept gebakken en zijn kruidig en krokant. Meer lekkers dat je kunt proeven als je in Cumbria bent: Kendal Mint Cake en het populaire dessert Sticky Toffee Pudding.

Cumbria Tourism


Start je britse avontuur


Of je nu vandaag vertrekt of je reis wil plannen voor een later tijdstip, kijk voor meer informatie over Cumbria en het Lake District op www.visitbritain.nl. P&O Ferries vaart elke nacht van Rotterdam naar Hull, vanaf daar ben je in tweeënhalf uur in het Lake District. Je Engelse avontuur begint meteen aan boord: je kunt eten in een van de restaurants en zelfs naar de bioscoop. Dankzij de comfortabele hutten kom je uitgerust aan. Ook fijn: er is geen bagagelimiet en sjouwen met koffers is niet nodig, je bagage mag in de auto blijven. 
 
boek nu je overtocht


Club cabin op de Pride of Rotterdam  

Advertisement