Zes hotels met een verhaal


Zo’n hotelletje waar de eigenaar zijn persoonlijke favorieten in de omgeving verklapt, waar je slaapt tussen antiek of juist hip design, of waar je wijn drinkt uit eigen wijngaard. Zo’n hotelletje dus, daar word je toch een partij gelukkig van! Zes verrassende overnachtingsadressen in het zuiden van Zweden 

 
 

In een kasteel:

Örenäs Slott  

Je zou bijna denken dat je verkeerd zit: ‘ergens misschien een verkeerde afslag genomen en een privéterrein opgereden’? Maar je zit goed. Aan het einde van de oprijlaan ligt Örenäs Slott, zo’n honderd jaar geleden gebouwd door een rijke familie. Gelukkig kan nu iedereen van de spectaculaire locatie genieten. Het kasteel met omringend park ligt 60 meter boven zeeniveau en heeft daardoor uitzicht op zee en het eiland Ven.

www.orenasslot.com/en


Op een wijngaard:

Arilds Vingård

De uit Californië afkomstige wijnmaker Joe Roman werd getrokken door de natuurlijke manier van werken op Arilds Vingård. Joe: “We gebruiken geen pesticiden en zelfs geen koper; onze wijn is nog beter dan biologische wijn.” De kleine slaapkamers bevinden zich in mooie huisjes van steen en roodgeverfd hout, omringd door hellingen met druivenranken. In het restaurant eet je lekkere, pretentieloze gerechten als salade met geitenkaas uit de oven, natuurlijk vergezeld van een lekker glas wijn uit eigen wijngaard.

www.arildsvingard.se

 
CITYTRIP HELSINGBORG TIPS VAN EEN LOCALDe stad Helsingborg ligt in het zuidwesten van Zweden, tegenover het Deense Helsingør. Waar moet je wezen, wat moet je zien? De Zweedse local Maria Grönhave geeft haar favorieten.

IN EEN DESIGNHOTEL:
PM & VÄNNER 

Het zou niet misstaan in Kopenhagen of Stockholm, maar designhotel PM & Vänner staat middenin de kleine provinciestad Växjo. Locals en toeristen weten de parel te vinden voor een lunch op het dakterras, de mooi ingerichte kamers met hout, glas en kunst uit de omgeving, het uitgebreide ontbijt en de aan het hotel verbonden bakkerij. Culinaire liefhebbers maken zelfs speciaal een trip naar Växjo voor dit Michelinster restaurant, dat als enige restaurant in Zweden een Grand Award van het prestigieuze internationale magazine Wine Spectator kreeg. Ze zijn geïnspireerd door de natuur in de regio Småland: bos, meren en weilanden. En dat zie je terug in het interieur en op je bord. Vergeet niet een duik te nemen in het designzwembad op het dak.
www.pmrestauranger.se/en  

BIJ OMA THUIS:

AMALIAS HUS
Staat er nu een gietijzeren fornuis in mijn kamer? Dat kan goed, want veel is er niet veranderd sinds Amalia, de beroemdste inwoonster van het dorpje Gränna, hier zo’n tweehonderd jaar geleden woonde met haar dochter Ida. Het was Amalia die het rood-witte snoep uitvond (denk aan de bekende zuurstokken voor in de kerstboom) en daarmee Gränna op de kaart zette. Het dorp zit nog steeds tjokvol zuurstokwinkeltjes en in Amalias Hus kun je nu slapen en dineren.
www.amaliashu.se/en

In een charmant stadshotel: 

HOTELL PARK 

Het is alsof je bij goede vrienden logeert. Wel vrienden met een uitmuntend gevoel voor inrichting. Magnus en Anna Liljander toverden 
een stadspand in het aan de oostkust van Zweden gelegen Västervik om tot bed & breakfast. De elf kamers zijn verschillend ingericht. Aan de muren vind je bijzonder behang van onder meer Designers Guild, William Morris en het Zweedse merk Gocken Jobs. Wil je vissen, bootje varen, fietsen of kajakken? Magnus is je man. 


Met gratis fietsen: 

OHBOY HOTELL 

Malmö is gemakkelijk per fiets te ontdekken: het is vlak en de stad is ingericht op fietsers. Sterker nog: je blend helemaal in tussen de locals. Bij Ohboy Hotell krijg je gratis fietsen tijdens je verblijf. Het zit vlakbij het centrum, maar je fietst ook zo naar zee of naar één van de hippe buitenwijken. De appartementen met hotelservice hebben een klein terras en zijn ontworpen door de Zweedse designer Mats Theselius. 

Subtitle
Add a short little text and make it lead to a bigger story about your grand ideas.. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus convallis accumsan lorem, vel placerat lacus condimentum non.
Subtitle
Add a short little text and make it lead to a bigger story about your grand ideas.. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus convallis accumsan lorem, vel placerat lacus condimentum non.


ZELF OP REIS NAAR ZWEDEN?
 

Kijk voor meer informatie op de website van Visit Sweden. Of bekijk het reisaanbod bij Buro Scanbrit en bij Pharos Reizen van ANWB. Reis vanuit Nederland gemakkelijk naar West-Zweden met de overtochten van Stena Line en Scandlines of vlieg rechtstreeks naar Småland. Vanuit Amsterdam vliegt KLM diverse keren per week naar de groene stad Växjö.  Multi useful components

All of these components are made in the same style, and can easily be integrated into projects, allowing you to create hundreds of solutions for your future projects.