Advertentie van Visit Britain en P&O Ferries
Wat is dit? ?

"Advertentie van" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van de Persgroep. De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.

Engeland in het klein: 

Yorkshire 

 


Yorkshire is Engeland in het klein: het is net zo groot als België en heeft maar liefst drie nationale parken. Bovendien vind je er de leuke steden Leeds en York, en tal van Engelse dorpjes met theehuizen, pubs en winkels. Je reis naar dit Engelse graafschap begint al in Rotterdam. Vanaf het moment dat je de auto aan boord van de ferry rijdt, heb je vakantie. 

STAP AAN BOORD VAN P&O Ferries

Zodra je de auto aan boord rijdt, ben je in Engelse sfeer. Op het schip kun je een pint drinken in de pub, shoppen in de Engelse winkeltjes aan boord of eten in een van de restaurants of bars. Of maak een wandeling over het dek, zie de eindeloze sterrenhemel en kijk uit over zee. Wanneer was het voor het laatst dat je zoveel ruimte om je heen zag? Fijn: het grootste deel van de bagage kun je in de auto laten, aan boord heb je alleen een weekendtas nodig met spullen voor een nacht. De volgende ochtend begin je natuurlijk met een full English breakfast, voordat je de auto van boord rijdt om Yorkshire te ontdekken.  

Castles RIJD EEN KASTELENROUTE

Gek van geschiedenis en Britse kostuumdrama’s? In Yorkshire vind je veel overblijfselen uit vroegere tijden. In Bolton Castle, Pickering Castle en Castle Howard (eigenlijk een ‘stately home’ en al 300 jaar in het bezit van dezelfde familie) komt de Engelse geschiedenis uit de periodes vanaf de 13e tot en met de 18e eeuw tot leven. 

Yorkshire: Engeland in het klein    

Pickering Castle

CitytripGA OP CITYTRIP NAAR YORK EN LEEDS

De steden York en Leeds zijn twee tegengestelden en juist daarom zo leuk om beide te bezoeken. In de voorheen industriële stad Leeds vind je veel winkels, hippe bars en restaurants, en moderne architectuur. In York zijn het juist de historische panden, gezellige winkels en tea shops die de aandacht trekken. Leuk weetje: de stadsmuren van York zijn met 3,4 kilometer de langste van Engeland. 

Leeds

Nationale parkenONTDEK DE ENGELSE NATUUR

Natuur is er in overvloed in Yorkshire. Ontdek de nationale parken Yorkshire Dales, Yorkshire Moors of een deel van het Peak District. Wil je mooie natuurfoto’s maken? Binnen Yorkshire liggen maar liefst drie ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’: Howardian Hills, Nidderdale en de Forest of Bowland.

Citytrip, kastelenroute of de natuur in

Uitzicht bij Malham Cove

Cleveland way
HIKE (EEN DEEL VAN) DE CLEVELAND WAY

De wandelroute Cleveland Way gaat over dramatische kusten en Engelse heidevelden, langs kastelen en door kleine vissersdorpen. Met 175 kilometer is deze wandeling misschien iets te lang voor een vakantie, maar je kunt natuurlijk ook een stukje doen. Of kies voor een deel van The Pennine Way, die dwars door Yorkshire loopt. greatenglishtrails.com


The Bingley ArmsBEZOEK DE OUDSTE PUB 

The Bingley Arms in Bardsey is een van de oudste pubs van Engeland en stamt waarschijnlijk al uit de tijd van de Vikingen. Nu kun je er lekker eten en bij mooi weer in de beer garden zitten.

Historisch straatje in York

Yorkshire Dales CyclewayPAK DE FIETS

Voor diehards die graag per fiets op avontuur gaan: de Yorkshire Dales Cycleway is een uitdagende route van 210 kilometer door het Yorkshire Dales National Park. Je fietst door Engelse landschappen (met regelmatig een pittige klim) en komt door charmante dorpjes. Langs de route vind je cafés en hotels.
cycle-england.co.uk


Yorkshire's StonehengeGeheimtip: Yorkshire’s Stonehenge


Bij het plaatsje Ilton staat een groepje stenen in een cirkel: Druid’s Temple. Het was William Danby’s (1752-1833) antwoord op Stonehenge en werd in opdracht van hem gemaakt. Het ligt prachtig in de natuur op het landgoed van country house Swinton Park en is vrij toegankelijk.

Druid’s Temple


Start je britse avontuur


P&O Ferries vaart elke nacht van Rotterdam naar Hull, waarvandaan je direct het landschap van Yorkshire in rijdt. Je vakantie begint meteen aan boord met een drankje in de pub en een hapje eten in een van de restaurants. Je kunt zelfs naar de bioscoop. Dankzij de comfortabele hutten kom je uitgerust aan. Ook fijn: er is geen bagagelimiet en sjouwen met koffers is niet nodig, je bagage mag in de auto blijven. 


Club cabin op de Pride of Rotterdam  

Advertisement