Advertentie van i
"Advertentie van" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep.

De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.
Advertentie van

Zo voelt de nieuwe Gear S3
Ontdek meer

 

Zo voelt de nieuwe Gear S3

Het heeft de looks van een klassiek horloge, maar de brains van een moderne smartwatch: de nieuwe Samsung Gear S3. Tom van Rooij kreeg hem een week op proef. Hij was zwaar onder de indruk van het design en viel als een blok voor de handige features. “Deze smartwatch is tijdloos en tegelijkertijd zijn tijd ver vooruit.”

“Het mooiste aan de Gear S3? Dat hij eruit ziet als een echt horloge. Een stoer en luxe horloge om precies te zijn. Andere smartwatches zien er voor mij te vaak uit als een compromis, met zo'n vierkant scherm. De Gear S3 is juist heel subtiel, niemand die in de gaten heeft hoe slim mijn horloge wel niet is. Dat komt ook doordat de wijzerplaat áltijd zichtbaar is. En een ronde kast dat vind ik niet alleen een mooi statement, maar ook nog eens bijzonder functioneel.”

Je vooruitgang volgen

Stap op de crosstrainer, roei je fit of doe crunches om je buikspieren te versterken. Als je Gear S3 is gesynchroniseerd met de S Health-app, krijg je uitgebreide informatie en langetermijn-rapporten over je trainingen en de vooruitgang die je boekt.

Je activiteitsgegevens bijhouden

Of je nu hardloopt of bergen beklimt, de Gear S3 verzamelt je activiteitsgegevens en zorgt dat je op de goede weg blijft. Het horloge waarschuwt je ook bij luchtdrukveranderingen, zodat je rekening kunt houden met weersveranderingen.


"Dat neemt niet weg dat ie méér kan dan welke horloge ook. Hij heeft GPS aan boord, dus ook zonder telefoon in de buurt vind ik overal mijn weg. De hoogtemeter komt straks mooi van pas als ik met vrienden ga boulderen en klimmen in de Ardennen en dankzij de ingebouwde barometer hoef ik eigenlijk niet eens meer buienradar te checken. Maar dat doe ik natuurlijk wel als ik verder vooruit wil kijken qua weersverwachting.”

 

“Veel van de apps die ik vaak – zo niet dagelijks – gebruik, hebben een speciale versie voor de Gear S3. De laatste headlines van Nu.nl check ik nu dus on the go, in een oogopslag, op mijn wijzerplaat. Andere apps die ik vanaf mijn pols raadpleeg? Die van Pathé, om te kijken welke leuke film er draait en als ik geen zin heb om te koken: die van Thuisbezorgd. Ik kijk ook al uit naar mijn volgende vliegreis, want dan kan ik inchecken met één polsbeweging.”

 

“De Gear S3 zingt het royaal lang uit met één acculading. Ik hoef hem niet elke nacht aan de oplader te hangen, maar kan 'm soms gewoon omhouden. Als ik dan 's ochtends uit mijn bed en onder de douche stap, is dat geen ramp. Want hij kan tegen een spatje water; hij heeft het IP68-certificaat. Dat betekent dat hij een flinke stortbui gewoon overleeft en dat stof geen spelbreker is.”

 

“Dit horloge heeft ook een ingebouwde speaker. Zo luister ik mijn voicemail af, zonder dat ik mijn telefoon uit mijn tas hoef te vissen. Het is ook niet eens meer nodig om mijn telefoon bij de hand te hebben als ik moet bellen of een gesprek moet aannemen. Dat is pas handsfree bellen, maar dan mét je hand! (lacht). En ja, soms gebruik ik de Gear S3 ook om mijn playlists af te spelen.”