Advertentie van i
"Advertentie van" is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep.

De journalisten van de Persgroep zijn hier niet bij betrokken.
Advertentie van
 

Geluidsoverlast grootste irritatie in
het huishouden
‘Stille stofzuiger goed voor de gemoedstoestand en gezondheid’

 


Maar weinig huishoudelijke geluiden kunnen je stemming en concentratie zo grondig verstoren als een loeiende stofzuiger. Uit onderzoek blijkt dan ook dat dit de grootste irritatie in ons huishouden is. Bovendien veroorzaakt dit soort geluidsoverlast ook ernstige risico’s voor de gezondheid. 

Multi useful components

Minder lawaai, lager stroomverbruik en toch betere prestaties


Het merk AEG is een van de grootste producenten van huishoudelijke apparatuur ter wereld. Het bedrijf is dan ook bijzonder geïnteresseerd in een antwoord op de vraag wat nu eigenlijk de grootste irritaties in het huishouden zijn. Onderzoek leverde een ondubbelzinnig antwoord op: het geloei van de stofzuiger steekt met kop en schouders boven andere irritaties uit. Deze uitslag sluit naadloos aan op de resultaten van eerdere onderzoeken naar de impact van geluidsoverlast.

Volgens in oktober gepubliceerd onderzoek door de Wereld Gezondheids Organisatie (WGO) is geluidsverontreiniging zelfs een van de grootste bedreigingen van de publieke gezondheid. Naast stress, slaapproblemen en overgewicht kan het zelfs leiden tot hartproblemen en beroertes, aldus de gezondheidsspecialisten van de Verenigde Naties. Het Zweedse Diabetes Prevention Program publiceerde vorig jaar al een onderzoek dat aantoont dat geluidsoverlast tot overgewicht leidt. De stress door geluidsvervuiling prikkelt het lichaam om het stresshormoon cortisol aan te maken, constateren de onderzoekers. En cortisol stimuleert onder meer de opslag van vet in en rond de buik.


Subtitle
Add a short little text and make it lead to a bigger story about your grand ideas.. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus convallis accumsan lorem, vel placerat lacus condimentum non.

Subtitle
Add a short little text and make it lead to a bigger story about your grand ideas.. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus convallis accumsan lorem, vel placerat lacus condimentum non.

Subtitle
Add a short little text and make it lead to a bigger story about your grand ideas.. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus convallis accumsan lorem, vel placerat lacus condimentum non.


Optimale luchtcirculatie

Voor AEG waren de resultaten van het eigen onderzoek aanleiding om goed te kijken naar de mogelijkheden om het geluidsniveau van de stofzuiger terug te brengen. Daarvoor ging de fabrikant verschillende uitdagingen aan. Allereerst leeft bij veel consumenten het idee dat de stofzuiger met het grootste vermogen ook meteen de meest effectieve stofzuiger is. Dat is echter een misverstand. De belangrijkste factor is de wijze waarop de aangezogen lucht door de stofzuiger wordt gecirculeerd en gefilterd. Door deze luchtcirculatie te optimaliseren, kon AEG meerdere vliegen in één klap slaag: minder lawaai, lager stroomverbruik en toch betere prestaties.

Dankzij de innovatieve Silent Air Technology is de nieuwe VX8 | XSilence de stilste stofzuiger van AEG. Het aantal decibels is inmiddels gereduceerd tot slechts 58 dB. Naast de zeer stille motor ontwikkelde AEG ook een nieuwe nieuwe manier om de motor en het filter in de behuizing te bevestigen. Dankzij deze slimme innovatie worden de door de motor voortgebrachte trillingen grotendeels geisoleerd. En ook een aantal andere onderdelen van deze stille stofzuiger werden opnieuw ontworpen om het geluidsniveau zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld het volledig verzegeld sluitingssysteem, dat zorgt voor verdere isolering van het geluid van de motor.

Hieronder weergegeven video legt het gehele systeem inzichtelijk uit.


Opmerkelijke prestatie: cadeaubon!

De innovatieve technologie levert de stofzuiger ook een zeer goed energielabel op: ACAA. Om het milieu te sparen en het energieverbruik terug te dringen heeft de Europese Unie nieuwe richtlijnen voor stofzuigers vastgesteld. Alle stofzuigers hebben daarom sinds september 2014 een energielabel.


Naast het energiegebruik van de stofzuigers worden hierin ook de stofopname voor tapijt en harde ondergrond, de stofuitstoot en het geluidsniveau beoordeeld. Daarbij scoort de AEG VX8|XSilence in bijna alle klassen dus de maximale beoordeling. Een opmerkelijke prestatie, die AEG graag wil vieren.

 

Koop vóór 15 januari 2017 een nieuwe AEG stofzuiger, 

en ontvang gratis een ICI PARIS XL cadeaubon van 30 euro!